Tyvstart i foregangslandet

by nielskvale 0 Comments

Som jeg berettede om forleden, så gik det stærkt med at komme ind i det nye år for italienske Rai, der på live-fjernsyn skød 2016 i gang 40 sekunder for tidligt, efter et show præget af flere koks i kulissen, der øjeblikkeligt fik et politisk efterspil.

Siden da har der været kø efter sæben ved håndvasken, indtil i går, hvor manden der var udset til at være hovedskurk, den ansvarlige redaktør, kastede sæben i ansigtet på sine overordnede i ledelsen af RaiUno, den største af Rais kanaler.

I et brev som avisen Repubblica har opsnappet siger han, at Rai i årevis har tyvstartet egne programmer, for at snuppe seere fra konkurrenterne (der stadig havde reklamer) og fastholde egne seere. Redaktøren hævder at dette er gængs procedure ved afviklingen af en række af kanalens største programmer og nyhedsudsendelser. Han skriver desuden at denne særlige form for rettidig omhu har eksisteret i årevis og påpeger at nytåret 2008, hvor den nuværende chef for kanalen, stod for afviklingen, havde en tyvstart på 65 sekunder – og dermed begyndte 2009 mere end et minut før alle andre.

Hvad der ellers lignede en sag om uheldige fejl og nytårskoks, ligner nu, hvis man skal  tro redaktøren, der er centrum for en intern undersøgelse, et enestående eksempel på den særlige italienske evne til at forsøge at være smartere end alle andre, kaldet furbismo.

Ledelsen afviser blankt at tyvstart skulle være en virksomhedspraksis man benytter sig af.

To be continued…

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>